Separă ouăle și pune deoparte cele 5 gălbenușuri (albușurile le poți folosi altădată pentru a face o Pavlova, de exemplu).
Adaugă zahărul și coaja de lămâie într-un castron. Freacă între degete zahărul și coaja de lămâie pentru a intensifica aroma de lămâie.
Pune gălbenușurile într-un vas de inox cu bază dublă (sau folosește tehnica bain-marie) pentru ca ouăle să nu se coacă prea repede și să devină omletă :). Bate-le ușor cu un tel.
Adaugă peste gălbenușuri zahărul aromatizat cu coaja de lămâie. Amestecă din nou cu telul. Toarnă zeama de lâmâie și mixează până se încorporează.
Pune compoziția obținută pe aragaz, la foc mic și continuă să amesteci cu telul.
Când începe să se îngroașe (cam la 85°C dacă ai un termometru de cofetărie), dă-o la o parte de pe foc. Adaugă untul tăiat bucățele și amestecă bine ca să se omogenizeze.
Pentru o textură foarte fină și catifelată, îți recomand să o treci și printr-o sită foarte fină.