Go Back Email Link

Torta caprese

Course Dessert
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 175 g făină de migdale
  • 130 g ciocolată neagră
  • 130 g unt tăiat cubulețe
  • 130 g zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură cacao
  • 1 lingură coniac
  • zahăr pudră pentru ornat pe deasupra

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 175°C. Pregătește o tavă de copt de 20 cm: unge cu unt și foaie de copt pe dosul tăvii.
  • Topește la bain-marie ciocolata și untul, dă la o parte și lasă să se răcorească un pic.
  • Separă albușurile de gălbenușuri în boluri diferite. Peste gălbenușuri pune jumătate din cantitatea de zahăr și mixează până obții o consistență cremoasă. Adaugă ciocolata și untul topite peste gălbenușuri și mixează. Pune și făina de migdale, lingura de cacao și lingura de coniac. Mixează din nou pentru omogenizare și lasă deoparte.
  • Bate albușurile cu restul de zahăr până obții o bezea lucioasă și fermă. Adaugă bezeaua peste compoziția inițială, amestecând cu o spatula, ușor, cu mișcări de sus în jos pentru a încorpora și albușurile.
  • Răstoarnă compoziția în tava de copt și pune în cuptorul bine încins și coace prăjitura 30 de minute la 175°C (fără convecție). Se poate crăpa ușor în timpul coacerii, nu este nicio problemă, face parte din farmecul prăjiturii.
  • Lasă să se răcească în tavă (30-60 minute), apoi scoate prăjitura cu mare grijă pentru că este fragilă, mai ales pe margini. Decorează cu zahăr pudră prăjitura când este complet rece.