În acest moment poți pregăti crema de patiserie parfumată cu vanilie și sirop de cimbru. Bate gălbenușurile cu zahărul până obții o cremă de un galben pal. Adaugă și făina și mixează din nou.
Pune laptele într-o cratiță pe aragaz, să se încălzească. Taie pe jumătate (pe lung) păstaia de vanilie, ia cu vârful cuțitului semințele din interior și adaugă-le în lapte. Aruncă în lapte și bucățile rămase de la păstaia de vanilie – vor da și ele gust aromat. Chiar înainte să dea în clocot, ia-l de pe foc, scoate păstaia de vanilie și toarnă jumătate din cantitate peste compoziția de gălbenuș, zahăr și făină.
Bate cu telul bine, să se omogenizeze, apoi pune și restul de lapte și continuă să le mixezi. Răstoarnă totul în cratița în care a fost laptele și repune vasul pe foc mic. Amestecă permanent cu telul ca să nu se lipească.
Când crema începe să dea în clocot, mai ține-o un minut pe foc amestecând energic. Dă apoi la o parte vasul, răstoarnă crema într-un bol și adaugă 1 lingură de unt și 2 linguri de sirop de cimbru. Acoperă cu o folie alimentară direct pe suprafața cremei, ca să nu se formeze pojghiță.