Go Back Email Link

Ciocolată de casă

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 125 g unt
  • 100 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 250 g lapte praf integral (din cel special pentru deserturi)
  • 50 g cacao
  • un praf de sare

Instructions

  • Pune la fiert într-un vas apa, zahărul și untul. Amestecă din când în când cu o spatulă pentru a ajuta la topirea untului și a zahărului.
  • Când amestecul ajunge la punctul de fierbere, lasă să fiarbă 5 minute. Oprește focul și lasă deoparta amestecul să se răcească un pic.
  • În acest timp, cerne laptele praf și cacaua, adauga și un praf de sare.
  • Când siropul este doar călduț, adaugă laptele praf și cacaua și amestecă bine cu o spatulă pentru a omogeniza compoziția.
  • Pune ciocolata de casă într-o formă tapetă cu hartie de copt sau cu folie alimentară sau o poți face ca un rulou și pune direct în folie alimentară.
  • Pentru că aveam în plan ceva distractiv de Paști pentru copii, eu am folosit un cadru metalic pătrat care se folosește la prăjituri, am uns marginile cu puțin unt ca să fie mai ușor de scos cadrul ulterior, iar la bază o tavă cu foaie de copt. Am pus la frigider și după ce s-a întărit, am scos ciocolata de casă și i-am rugat pe copii să facă forme de Paști cu mai multe decupătoare de biscuiți (forme de iepuraș, morcov, ou, clopoțel, pui).