Go Back Email Link

Prăjitură bundt cu fistic și apă de trandafir

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Prăjitură

  • 200 g unt moale (la temperatura camerei)
  • 250 g făină
  • 1 1/2 lingurițe praf de copt
  • 130 g zahăr brun
  • 2 lingurițe apă de trandafir
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 4 ouă
  • 100 g fistic fără coajă

Glazură de ciocolată

  • 70 g ciocolată neagră
  • 130 ml smântână lichidă

Instructions

Pregătire prăjitură

  • Preîncălzește cuptorul la 170°C. Pregătește o tavă tip bundt: unge cu unt și apoi tapetează cu făină.
  • Cerne făina, sarea și praful de copt. Mixează într-un bol untul și zahărul, apoi adaugă aromele (vanilia și apa de trandafir).
  • Adaugă ouăle, unul câte unul și mixează pentru a omogeniza compoziția. Pune și fisticul mărunțit. La final, pune făina împreună cu sarea și praful de copt, gradual, mixând la viteză mică.
  • Toarnă compoziția în tavă și coace prăjitura timp de 40-45 de minute la 170°C.
  • Lasă prăjitura să se răcească în tavă cel puțin 15 minute înainte de a scoate din formă.

Pregătire glazură de ciocolată și decorare

  • Pune ciocolata într-un bol. Încălzește smântâna într-o crăticioară. Când este pe punctul de a fierbe, oprește focul și toarnă smântâna peste ciocolată.
  • Lasă 2-3 minute fără să amesteci, apoi omogenizează cu ajutorul unui tel până se omogenizează și devine lucioasă. Las-o să se răcească puțin, apoi toarnă peste prăjitură. Presară și puțin fistic mărunțit.