Pune la fiert apă într-un vas, adaugă și puțină sare.
Rupe partea lemnoasă a sparanghelului (încearcă să ândoi un pic tulpina la bază, acolo unde se rupe ușor înseamnă că începe partea mai fragedă).
Când apa a dat în clocot, pune sparanghelul și lasă-l 2-3 minute, apoi scoate-l într-un vas cu apă cât mai rece (ideal ar fi să pui câteva cuburi de gheață în apă ca să fie cât mai rece - oprește gătirea sparanghelului și îi păstrează culoarea verde).
Pune untul și uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă sparanghelul scurs de apă și uscat cu ajutorul unui șervet de bucătărie. Asezonează cu sare și piper. Lasă-l 3-4 minute să se îmbrace în unt, scuturând din când în când tigaia pentru a întoarce sparanghelul pe toate părțile. Scoate-l din tigaie și lasă-l deoparte.
Scurge ricotta dacă este cazul. Fărâmițează brânza Feta.