Go Back Email Link

Ruladă de bezea cu căpșuni

Course Dessert
Prep Time 25 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 4 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță amidon
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 400 ml smântână pentru frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 300 g căpșuni tăiate sferturi

Decorare

  • 2 linguri zahăr pudră pentru pudrat
  • 10 buc căpșuni tăiate jumătăți

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 170°C, funcția ventilație. Pregătește o tavă mare de cuptor, tapetată cu hartie de copt.
  • Bate albușurile spumă, cam 3-4 minute. Adaugă, treptat, zahărul, mixând după fiecare nouă cantitate până nu se mai văd bobițele de zahăr. După ce ai terminat de pus tot zahărul, adaugă și zeama de lămâie și amidonul, amestecându-le ușor cu o spatulă.
  • Întinde bezeaua obținută pe hartia de copt cu ajutorul unei spatule. Nivelează cu spatula pentru ca foaia de bezea să aibă cam aceeași grosime.
  • Pune la copt tava cu bezea pentru 15-20 minute, până când se formează o crustă deasupra.
  • Scoate tava și lasă să se răcească pentru câteva minute în tavă. În acest timp, pregătește o altă foaie de copt, presărată cu zahăr pudră.
  • Întoarce cu grijă tava cu rulada peste noua foaie de copt, apoi desprinde foaia pe care a fost în cuptor. Lasă bezeaua să se răcescă de tot.
  • Bate frișca împreună cu cele 2 linguri de zahăr pudră, apoi întinde-o peste foaia de bezea. Presară bucățile de căpșuni peste frișcă. Rulează din partea mai mică, ajutându-te de hârtia de dedesubt.
  • Decorează cu zahăr pudră și câteva căpșuni tăiate jumătăți.