Go Back Email Link

Tort Tiramisu

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml smântână pentru frișcă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 24 pișcoturi
  • 120 ml cafea espresso
  • cacao pentru pudrat

Instructions

  • Pregătește cafeaua - eu am făcut câteva espresso-uri la espressor. Pune cafeaua într-un bol și lasă să se răcească.
  • Bate smânâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră până se întărește. Într-un alt bol, bate separat mascarpone, apoi răstoarnă peste frișcă și mai mixează puțin, doar cît să se omogenizeze. Adaugă și extractul de vanilie și amestecă puțin cu o spatulă.
  • Ia o formă de tort cu bază detașabilă și tapetează baza cu o foaie de copt.
  • Începe asamblarea tortului: înmoaie pișcoturile rapid în bolul cu cafea și aranjează-le într-un prim strat. Fiind o formă rotundă, va trebui să mai ajustezi în anumite porțiuni cu bucățele mai mici de pișcot.
  • După ce ai gata primul strat, pune crema cu ajutorul poșului făcând mici forme rotunde cu un dui drept (nu stea). Umple întreaga suprafață cu cremă.
  • Pune un al doilea strat de pișcoturi, urmat de al doilea strat de cremă, la fel, ornat cu ajutorul poșului. Pudrează cu cacao și pune prăjitura la rece pentru 2-3 ore cel puțin.