Preîncălzește cuptorul la 180°C. Tapetează o tavă cam de 20 x 30 cm cu foaie de copt.
Pune făina, amidonul și sarea laolaltă și cerne-le. Lasă-le deoparte.
Separă ouăle. Pune gălbenușurile într-un bol, toarnă și uleiul si extractul de vanilie și mixează-le până devin o cremă omogenă.
Într-un alt castron, bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul mixând în continuare până ce termini de pus zahărul. La final trebuie să ai o spumă licioasă și tare.
Pune crema de gălbenușuri peste albușurile bătute spumă, amestecând de această dată ușor, cu o spatulă, pentru a nu pierde aerul încorporat în albușuri și care va funcționa ca agent de creștere pentru prăjitură.
După ce s-au încorporat gălbenușurile, pune treptat și făina, folosind tot spatula. Când toată făina a fost încorporată și aluatul este omogen, fără cocoloașe, este momentul să îl turnăm în tavă.
Egalizează compoziția în tavă folosind spatula. Pune căpșunile pe toată suprafața prăjiturii.
Coace prăjitura pentru 25 de minute (poți face și testul scobitorii).
Pune fulgii de cocos într-o tigaie pe foc și ține-i 3-4 minute, amestecând din când în când, până încep să se rumenească. Răstoarnă-i într-un castron.
Scoate prăjitura și las-o să se răcească în tavă. Când s-a răcorit, pudrează cu zahăr și presară fulgii crocanți de cocos.