Cerne făina și cacaua într-un castron. Pune peste făină și cacao untul tăiat cuburi și amestecă-le până obții o textură fărâmicioasă.
Adaugă gălbenușul de ou, apa și zahărul în mijlocul amestecului de făină, cacao și unt. Combină-le pe toate până când ingredientele încep să se omogenizeze și să se trasforme într-un aluat fin.
De îndată ce ai o textură omogenă, nu mai "lucra" aluatul. Pune-l într-o folie de plastic sau o pungă și apoi la rece pentru 30-60 de minute.
Unge cu unt o tavă de tartă (aproximativ 24 cm).
După acest repaos la rece, întinde aluatul și așază-l în forma de tartă. Înțeapă cu o furculiță ușor, de câteva ori pe suprafața aluatului.
Mai pune la rece o dată tava cu aluat cu tot (circa 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator). Cât mai sta aluatul la rece în tavă, preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
Coace aluatul de tartă timp de 25 de minute, "în orb" (pe o folie de copt așezată peste aluat, pune o greutate, fie pietricele speciale, fie fasole/orez). La 15 minute de la începerea timpului de copt, înlătură foaia cu greutatea și coace restul de timp fără.