Go Back Email Link

Tort de ciocolată cu cremă de lapte condensat și afine

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

Blat ciocolată (diametru 20 cm)

  • 60 g unt
  • 60 g ciocolată neagră
  • 4 ouă la temperatura camerei
  • 90 g zahăr
  • un praf de sare
  • 30 g cacao
  • 90 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

Cremă cu lapte condensat

  • 400 ml smântână pentru frișcă (rece)
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 150 ml lapte condensat (la cutie)

Fructe

  • 150 g afine

Instructions

Pregătire blat

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unt 2 tăvi de copt cu doametrul de 20 cm.
  • Topește ciocolata și untul la bain-marie, apoi lasă deoparte.
  • Bate ouăle cu zahărul și praful de sare până când își triplează volumul (aproximativ 5 minute cu mixerul).
  • Toarnă ciocolata topită cu unt peste compoziția cu ou și zahăr. Omogenizează cu mixerul.
  • Pune laolaltă și cerne făina, cacaua și agenții de creștere.
  • Lasă mixerul deoparte și înlocuiește-l cu o spatulă ca să încorporezi ingredientele uscate. Amestecă ușor pentru a obține o compoziție omogenă.
  • Toarnă compoziția în mod egal în cele 2 tăvi de copt. Coace blaturile timp de 12-15 minute la 180 grade C.
  • Scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească pe un grilaj de cofetărie.

Crema

  • Bate smântâna cu zahărul pudră până când se întărește.
  • Toarnă laptele condensat peste frișcă și mixează puțin doar pentru a le amesteca.
  • Pune crema pentru o oră la frigider înainte de asamblarea tortului.

Asamblare

  • Pune unul dintre blaturi pe un platou/suport de tort/farfurie plată. Pune cam jumătate din crema cu lapte de condensat, apoi presară afine proaspete.
  • Așază cu grijă al doilea blat, fără a apăsa prea tare. Pune și restul de cremă, decorează din nou cu afine.
  • Lasă la rece 1-2 ore înainte de servire. Enjoy!