Go Back Email Link

Supă rece de castravete cu iaurt grecesc și busuioc

Course Soup
Cuisine Mediterranean
Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 500 g castraveți curățați de coajă
  • 350 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 2-3 căței de usturoi tocați
  • 40 ml ulei de măsline extravirgin
  • 10 g frunze busuioc proaspăt (aproximativ o mână de frunze)
  • zeama de la 1/2 lime
  • sare, piper

Instructions

  • Pregătește un blender. Taie castraveții (fără coajă) în felii subțiri.
  • Pune în blender toate ingredientele: castraveții, iaurtul, zeama de lime, busuioc, uleiul de măsline, usturoiul. Mixează până obții o cremă omogenă.
  • Asezonează cu sare și piper, după gust.
  • Transferă supa într-un vas de sticlă cu capac și răcește cel puțin o oră înainte de servire.
  • O poți garnisi cu felii de castravete, câteva picături de ulei de măsline și frunze de busuioc. E delicioasă alături de o felie de pâine bună.