Scoate aluatul de la rece și întinde-l cu ajutorul sucitorului pe o suprafață pe care ai presărat puțină făină. Întinde aluatul până obții un disc cu diametrul cam de 28-30 cm
Așază merele radial, suprapunând feliile câte un pic și lăsând o margine de aluat liberă, cam de 2-3 cm de jur împrejur. După ce termini primul cerc de felii, începe un al doilea rând (și un al treilea dacă este cazul, la mine au fost doar 2 rânduri și un mijloc cu 4-5 feliuțe).
Presară cele 2 lingurițe de zahăr brun deasupra merelor. Topește untul și unge merele cu o pensulă.
Îndoaie marginile libere ale aluatului peste mere de jur împrejur. Unge cu gălbenuș marginile tartei și apoi presară puțin zahăr Muscovado pe aceste margini.
Coace tarta rustică la 190 grade pentru 30 de minute.
Servește-o caldă simplă sau cu frișcă, înghețată sau smântână maturată deasupra. Enjoy!