Go Back Email Link

Supă de țelină cu pere

Course Soup
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 2 țeline (rădăcină), mari
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 3 pere potrivite
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură unt
  • 1.7 l supă legume sau apă
  • sare pentru asezonare
  • 150 ml smântână pentru gătit

Instructions

  • Curăță legumele și taie-le în bucăți mari - le vei pasa la final, după fierbere, așa că nu trebuie să te stresezi cu mănuțitul lor.
  • Curăță perele de coajă și elimină cotorul cu semințe - pulpa rămasă taie-o cuburi.
  • Pune untul și uleiul într-o cratiță încăpătoare. Adaugă legumele tăiate, puțină sare și lasă-le 3-4 minute să se călească ușor.
  • Adaugă apa (supa de legume) peste legume, pune și bucățile de pară, acoperă cu un capac și lasă să fiarbă aproximativ 25-30 de minute (încearcă țelina cu o furculiță, dacă intră ușor, înseamnă că s-a fiert).
  • Pasează totul cu ajutorul unui mixer vertical, adaugă smânâna, mai pune și puțină sare (după gust) și amestecă bine. În funcție de consistență, mai poți adăuga puțină apă fierbinte.
  • Servește cu puțin cimbru proaspăt deasupra și cu pâinea preferată (baghetă, pâine cu maia sau crutoane). Yummy!