Go Back Email Link

Prăjitură cu prune

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 150 g făină
  • 100 g zahăr
  • 150 g unt moale
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 10-12 prune, jumătăți
  • zahăr pudră pentru decor (opțional)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 170 grade C.
  • Unge cu unt o formă de copt (diametru 18-20 cm). Pune și folie de copt tăiată pe baza rotundă a tăvii.
  • Într-un castron mare, amestecă toate ingredientele (cu excepția prunelor) până se omogenizează.
  • Toarnă compoziția în tava pregătită pentru copt.
  • Așază deasupra jumătățile de prune (poți pune și alte fructe de toamnă, precum mere sau pere).
  • Coace prăjitura la 170 grade C pentru 30-35 de minute (poți face testul scobitorii, dacă iese curată, prăjitura este coaptă).
  • Lasă să se răcească de tot, apoi o poți decora, dacă vrei, cu zahăr pudră pe deasupra. Enjoy!