Pune laptele împreună cu zahărul într-o crăticioară, pe foc și amestecă până când se topește zahărul. Dă crăticioara la o parte adaugă untul. Amestecă și toarnă într-un castron. Lasă să se răcească puțin înainte de a adăuga drojdia uscată.
Când compoziția cu lapte este doar călduță, poți pune pliculețul cu drojdia uscată, amestecă puțin, apoi lasă 10 minute să se activeze.
După cele 10 minute, adaugă făina și sarea. Amestecă în compoziție cu o lingură de lemn până când capătă textura unui aluat. Framântă aluatul de mână timp de 10 minute sau pune totul într-un robot de bucătărie ca să fie mai ușor.
Când aluatul devine elastic și fin, dă-i forma unei bile și pune-l într-un castron uns în prealabil cu puțin ulei ca să nu se lipească de margini. Acoperă cu folie și lasă să crească pentru 2-3 ore.
Când aluatul a crescut, scoate-l din castron și întinde-l pe blatul presărat cu puțină făină. Cu ajutorul sucitorului, formează un dreptunghi de aproximativ 30 cm x 40 cm.
Acum poți începe să întinzi umplutura pe suprafața aluatului: prima dată, untul moale. Apoi, presară zahărul și scorțișoara, iar în cele din urmă, bucățelele/dropsurile de ciocolată.
Rulează aluatul cu tot cu umplutură, apoi taie ruloul lung obținut în aproximativ 10-12 bucăți.
Unge o tavă sau o tigaie cu puțin unt sau pune o foaie de copt. Așază rulourile, lăsând un pic de loc între ele. Acoperă tava/tigaia cu un prosop și lasă-le să mai crească 1 oră.
Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Coace rulorurile timp de 20-25 de minute, până când se rumenesc.
Lasă-le să se răcească puțin înainte de a le glazura.