Go Back Email Link

Mere coapte cu migdale, nuci pecan, miere și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 5 buc mere medii
  • 3-4 linguri fulgi de migdale (sau migdale întregi, ușor mărunțite)
  • 3-4 linguri nuci pecan (ușor mărunțite)
  • 4 linguri miere
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1 lingură unt (tăiat în cuburi mici)
  • 50 ml cidru (sau suc de mere)

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Spală merele și usucă-le cu un șervet de bucătărie. Taie un mic capac în dreptul codiței și cu ajutorul unei lingurițe, scoate partea centrală, care este mai tare și conține semințele. Așază-le într-o mică tavă care merge la cuptor.
  • Pune fulgii de migdale și nucile pecan mărunțite într-o tigaie și lasă-le să se coacă 3-4 minute, ca să devină mai crocante și să-și intensificie aromele.
  • Amestecă într-un castron nucile, mierea și scorțișoara, apoi umple merele cu câte 2-3 lingurițe din acest mix.
  • Așază câte un cubuleț de unt deasupra fiecărui măr. Toarnă cidrul în tavă (nu pe mere) și pune la copt pentru circa 30 de minute.
  • Servește mărul cald, cu (sau fără) înghețată de vanilie, smântână sau iaurt grecesc. Enjoy.