Preîncălzește cuptorul la 110°C.
Bate albușurile până se transformă în spumă. Adaugă, treptat, zahărul, mixând bine până se încorporează cel pus anterior. Nu adăuga o nouă cantitate dacă se vede zahăr nedizolvat încă.
După ce ai terminat zahărul și spuma a devenit lucioasă și tare, oprești mixerul. Cu ajutorul unei spatule încorporează amidonul și zeama de lămâie. Dacă vrei să adaugi colorant verde, o poți face în aceastp etapă.
Pune compoziția de bezea într-un poș cu dui în formă de stea (dimensiune medie). În tava de cuptor, așază o foaie de copt și fixeaz-o cu câteva puncte de bezea între tavă și foaia de copt.
Formarea brăduților se face din 3 pași: mai întâi, formează cu ajutorul poșului o bezea-bază, de dimensiune mai mare, apoi deasupra acesteia, înca una de dimensiune puțin mai mică, iar în vârf una și mai mică. Gata, forma de brăduț de gata :). Procedează la fel cu fiecare brăduț în parte.
Coace brăduții timp de 1 oră - 1 oră și 10 minute, până când textura devine fermă și se dezlipesc ușor de pe foaia de copt. Lasă-i să se răcească 1-2 ore în cuptor sau peste noapte.
Lasă-i simpli sau decorează cu mici steluțe, glitter sau ce alte altceva festiv (și comestibil) mai ai prin casă.