Preîncălzește cuptorl la 175 grade C.
Pentru această prăjitură, am folosit o formă de copt cu diametrul de 21 cm și bază detașabilă. Unge forma de copt cu un spray cu ulei sau cu puțin unt.
Pune ciocolata și untul la topit la bain marie, amestecă din când în când pentru a ajuta să se topească mai rapid.
Când untul și ciocolata s-au topit, dă vasul la o parte de pe foc și adaugă lingurița de cafea instant.
Toarnă zahărul peste amestecul topit și mixeză puțin pentru a-l încorpora.
Pune cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând după fiecare nouă adăugare.
Adaugă și cacaua cernută și mixează cu viteză mică pentru a o încorpora în compoziția prăjiturii.
Toarnă amestecul în forma de copt și pune-o în cuptor la copt pentru 30 de minute. În timpul coacerii, prăjitura va crăpa deasupra, este ceva normal și face parte din farmecul prăjiturii.
După ce o scoți din cuptor, las-o să se răcească pentru 10-15 minute înainte de a o scoate din forma de copt.
Când s-a răcit complet, pentru un aspect festiv, o poți decora cu zahăr pudră, crenguțe de rozmarin și zmeură.