Go Back Email Link

Prăjitură festivă fără făină, cu ciocolată și zmeură

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 170 g unt
  • 170 g ciocolată neagră
  • 1 linguriță cafea instant (pentru a intensifica gustul ciocolatei)
  • 200 g zahăr
  • 5 ouă întregi
  • 50 g cacao (cernută)
  • 125 g zemură proaspătă
  • zahăr pudră pentru ornat

Instructions

  • Preîncălzește cuptorl la 175 grade C.
  • Pentru această prăjitură, am folosit o formă de copt cu diametrul de 21 cm și bază detașabilă. Unge forma de copt cu un spray cu ulei sau cu puțin unt.
  • Pune ciocolata și untul la topit la bain marie, amestecă din când în când pentru a ajuta să se topească mai rapid.
  • Când untul și ciocolata s-au topit, dă vasul la o parte de pe foc și adaugă lingurița de cafea instant.
  • Toarnă zahărul peste amestecul topit și mixeză puțin pentru a-l încorpora.
  • Pune cele 5 ouă, unul câte unul, amestecând după fiecare nouă adăugare.
  • Adaugă și cacaua cernută și mixează cu viteză mică pentru a o încorpora în compoziția prăjiturii.
  • Toarnă amestecul în forma de copt și pune-o în cuptor la copt pentru 30 de minute. În timpul coacerii, prăjitura va crăpa deasupra, este ceva normal și face parte din farmecul prăjiturii.
  • După ce o scoți din cuptor, las-o să se răcească pentru 10-15 minute înainte de a o scoate din forma de copt.
  • Când s-a răcit complet, pentru un aspect festiv, o poți decora cu zahăr pudră, crenguțe de rozmarin și zmeură.