Go Back Email Link

Mendianți cu două tipuri de ciocolată, fructe uscate și nuci

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 40 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g ciocolată neagră
  • 150 g ciocolată albă

Diverse categorii nuci

  • 3 linguri fistic
  • 2 linguri alune de pădure
  • 3 linguri nuci pecan
  • 1 lingură migdale feliate
  • 2 linguri migdale întregi

Fructe uscate

  • 3 linguri stafide aurii și brune

Alte toppinguri

  • 1 linguriță petale uscate de trandafir
  • 1 linguriță fulgi de sare

Instructions

  • Pregătește toppingurile în castroane separate pentru a fi gata de folosire după ce avem ciocolata topită. În cazul nucilor, unde e cazul, decojește-le sau rupe-le în bucăți mai mici (de exemplu, nucile pecan sunt destul de mari).
  • Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt pentru a turna mendianții.
  • Mendianții trebuie făcuți pe rând. Eu am făcut mai întâi mendianții din ciocolată albă, am pus toppingurile și abia apoi m-am apucat de cei din ciocolată neagră).
  • Topește (pe rând) fiecare tip de ciocolată la bain marie. Când este aproape topită, dar se mai văd încă bucăți de ciocolată, o poți da la o parte și mai amestecă pentru a se topi integral cu ajutorul căldurii reziduale.
  • Când ciocolata s-a topit integral, transferă ciocolata într-o cană cu picurător, ca să poți turna mai ușor mendianții.
  • Lasă puțin spatiu (aprox. 2 cm) de jur împrejurul fiecărui mendiant, pentru că va urma etapa în care "zgudui" tava de masă ca să se întindă ciocolata turnată și să formeze un disc plat.
  • Pune cât mai rapid toppingurile dorite peste ciocolata topită. Lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-i în cutii ermetice pentru păstrare.
  • Procedează la fel și cu al doilea tip de ciocolată.
  • Savurează-i sau fă-i cadou celor dragi, sunt un deliciu.