Pregătește toppingurile în castroane separate pentru a fi gata de folosire după ce avem ciocolata topită. În cazul nucilor, unde e cazul, decojește-le sau rupe-le în bucăți mai mici (de exemplu, nucile pecan sunt destul de mari).
Pregătește 2 tăvi cu hârtie de copt pentru a turna mendianții.
Mendianții trebuie făcuți pe rând. Eu am făcut mai întâi mendianții din ciocolată albă, am pus toppingurile și abia apoi m-am apucat de cei din ciocolată neagră).
Topește (pe rând) fiecare tip de ciocolată la bain marie. Când este aproape topită, dar se mai văd încă bucăți de ciocolată, o poți da la o parte și mai amestecă pentru a se topi integral cu ajutorul căldurii reziduale.
Când ciocolata s-a topit integral, transferă ciocolata într-o cană cu picurător, ca să poți turna mai ușor mendianții.
Lasă puțin spatiu (aprox. 2 cm) de jur împrejurul fiecărui mendiant, pentru că va urma etapa în care "zgudui" tava de masă ca să se întindă ciocolata turnată și să formeze un disc plat.
Pune cât mai rapid toppingurile dorite peste ciocolata topită. Lasă să se răcească la temperatura camerei, apoi pune-i în cutii ermetice pentru păstrare.
Procedează la fel și cu al doilea tip de ciocolată.
Savurează-i sau fă-i cadou celor dragi, sunt un deliciu.