Amestecă apa călduță și drojdia și lasă 5 minute deopate, să se activeze drojdia.
Adaugă sarea peste făină și pune-le împreună într-un bol.
Măsoară 2 linguri de ulei de măsline din cel mai bun pe care îl ai și toarnă-l în mixul de apă și drojdie.
Toarnă apa cu drojdie și ulei peste făină și începe să le amesteci. După ce amestecul începe să capete consistența unui aluat, frământă bine timp de 10 minute.
Unge un castron cu puțin ulei de măsline și adaugă aluatul. Acoperă cu un prosop și lasă să crească timpe de 1-2 ore sau până își dublează volumul.
Când aluatul este dospit, pregătește tava în care vei coace focaccia, punând pe fundul ei două linguri de griș.
Pune aluatul în tavă și trage ușor de el ca să acoperi întreaga suprafață a tăvii. Toarnă 3-4 linguri de ulei de măsline deasupra și apoi apasă cu degetele pe aluat ca să îi faci mici adâncituri.
Stropește ramurile de rozmarin cu puțin ulei de măsline, ca să previi arderea acestuia în cuptor.
Din una din feliile de brînză de capră, decupează o steluță cu un cutter de biscuiți sau direct cu cuțitul dacă nu ai un astfel de cutter. Restul de brânză rupe-o în bucăți mici și modelează biluțe asemănătoare globulețelor din bradul de Crăciun.
Aranjează rozmarinul pe suprafașa focacciei pentru a sugera un brad: două crenguțe pentru trunchi, apoi restul ca ramuri, plecând de sus cu ramuri mai lungi și continuând mai jos cu ramuri mai scurte.
Adaugă pe ramurile din rozmarin roșiile cherry și biluțele de brânză, iar în vârful "bradului" așază steluța din brânză.
Acoperă tava cu un prosop și mai lasă focaccia să dospească 30-40 de minute.
Preîncălzește cuptorul la 200 grade C.
După a doua dospire, presară câțiva fulgi de sare peste focaccia și pune-o la copt pentru 30-35 de minute,.
Servește-o caldă cu orice îți place alături.