Go Back Email Link

Măsline pane

Course Appetizer
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 400 g măsline negre, fără sâmburi
  • 4-5 linguri făină
  • 2 lingurițe boia ardei (afumată, dulce sau picantă - după preferințe)
  • 300 g pesmet
  • 4 ouă, bătute cu un praf de sare
  • ulei (pentru prăjire)

Instructions

  • Pe o farfurie, amestecă făina, un praf de sare și boiaua. Dă mălinele prin acest amestec și așază-le pe o farfurie până le termini pe toate.
  • Pe altă farfurie, pune pesmet (recomand să îl pui treptat, nu pe tot o dată).
  • Dă măslinele - care au deja o crustă de făină pe ele - prin ouăle bătute, apoi prin pesmet și lasă-le câteva minute să se usuce pe un platou (ajută să se facă o crustă mai crocantă).
  • Este momentul să încingi tigaia. Pune în tigaie prima rundă de măsline date prin ou și pesmet și uscate câteva minute. Într-o tigaie obișnuită intră cam jumătate din cantitatea de măsline.
  • Întoarce măslinele după câteva minute, când vezi că s-au rumenit. După ce s-au făcut aurii pe toate părțile, scoate-le pe un prosop de hârtie.
  • Le poți servi ca aperitiv, direct sau cu un sos după preferință.