Go Back Email Link

Salată cu citrice, caju, brânză Feta și ceapă roșie

Course Salad
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 2 buc portocale
  • 1 buc grapefruit
  • 1-2 buc clementine/mandarine
  • 1/2 caserolă mix salată (sau baby spanac, rucola)
  • 75 g brânză Feta
  • 50 g caju
  • 1 buc ceapă roșie mică

Dressing

  • 3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 2 linguri zeamă de portocale
  • sare, piper după gust

Instructions

  • Spală și zvântă bine frunzele de salată. Taie cu un cuțit coaja citricelor, inclusiv pielița albă, apoi feliază-le.
  • Taie ceapa roșie în felii subțiri.
  • Pune nucile caju într-o tigaie pe foc pentru a le prăji câteva minute, doar cât să le intensificăm aroma și să devină mai crocante.
  • Fărâmițează brânza Feta. Amestecă ingredientele pentru dressing într-un borcan cu capac și agită bine pentru a le emulsiona.
  • Într-un bol sau pe un platou, așază un pat de frunze verzi (spanac baby, rucola etc), apoi felii de citrice, presară bucățele de caju și de brânză Feta, ceapă roșie și apoi din nou alt strat din aceste ingrediente.
  • Stropește cu dressing și servește imediat. Enjoy, a atât de bunăăăăă!