Go Back Email Link

Ciuperci Portobello cu umplutură Caprese

Course Appetizer, Main Course
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g ciuperci Portobello (înseamnă 4-6 ciuperci, depinde de mărimea lor), fără picioruș
  • 40 g unt topit
  • 2 căței de usturoi pisați
  • 2 buc mozzarella proaspătă Delaco (250 g), ruptă în bucățele mici
  • 200 g roșii cherry tăiate jumătăți
  • frunze de busuioc proaspăt
  • 2-3 linguri oțet balsamic
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 220 grade C.
  • Amestecă untul topit și usturoiul pisat. Asezonază cu sare și piper. Cu ajutorul unei pensule, unge cu unt exteriorul fiecărei ciuperci, apoi și interiorul. Așază-le într-o tavă/tigaie.
  • Umple fiecare ciupercă cu bucățele de mozzarella și jumătăți de roșii cherry. Asezonează cu sare și piper.
  • Pune tava/tigaia la cuptor pentru 15 minute. Probabil că ciupercile își vor lăsa puțină zeamă, după cele 15 minute, mută-le pe o tavă și mai dă-le la cuptor pentru 5 minute folosind funcția grill, ca să rumenească mai bine.
  • Scoate-le din cuptor, presară frunze de busuioc și puțin oțet balsamic. Servește imediat. Un deliciu!