Go Back Email Link

Salată cu gorgonzola, pere coapte și nuci caramelizate

Course Salad
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 100 g nuci
  • 30 g zahăr
  • 1 linguriță unt
  • 3 buc pere (mici sau medii)
  • 2 linguri miere
  • 1 pungă salată după preferințe (eu am folosit un mix de frunze de cicoare)
  • 100 g gorgonzola - eu am folosit Grand Blue Delaco
  • sare, piper pentru asezonare

Dressing

  • 3 linguri ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 lime
  • sare, piper

Instructions

  • Pune untul într-o tigaie, iar când s-a topit, adaugă nucile și zahărul. Ține-le pe foc cam 5-7 minute, amestecând permanent ca să se topească zahărul și să îmbrace nucile pe toate părțile.
  • Scoate nucile caramelizate pe o foaie de copt și lasă-le să se răcească un pic și să se întărească pe ele crusta caramelizată.
  • Încălzește puțin mierea ca să fie mai fluidă - dacă ai o miere foarte "lichidă", sari peste această etapă.
  • Taie perele în jumătăți, apoi fiecare jumătate în 4 felii (tip wedges). unge-le cu miere pe toate părțile, presară puțină sare și puțin piper, apoi pune-le într-o tigaie grill să se rumenească.
  • Când au căpătat o nuanță aurie-arămie, este semn că sunt gata (5-7 minute).
  • Taie brânza albastră în cuburi. Pregătește dressingul, punând ingredientele într-un borcan cu capac și agitând bine.
  • Ai ajuns la ultimul pas, asamblarea salatei: pune pe farfurii un pat de mix de salată din pungă, așază felii de pere coapte, bucăți de nuci caramelizate și cubulețe de brânză gorgonzola. Toarnă dressingul și servește-o imediat. Un deliciu gurmand!