Pune untul într-o tigaie, iar când s-a topit, adaugă nucile și zahărul. Ține-le pe foc cam 5-7 minute, amestecând permanent ca să se topească zahărul și să îmbrace nucile pe toate părțile.
Scoate nucile caramelizate pe o foaie de copt și lasă-le să se răcească un pic și să se întărească pe ele crusta caramelizată.
Încălzește puțin mierea ca să fie mai fluidă - dacă ai o miere foarte "lichidă", sari peste această etapă.
Taie perele în jumătăți, apoi fiecare jumătate în 4 felii (tip wedges). unge-le cu miere pe toate părțile, presară puțină sare și puțin piper, apoi pune-le într-o tigaie grill să se rumenească.
Când au căpătat o nuanță aurie-arămie, este semn că sunt gata (5-7 minute).
Taie brânza albastră în cuburi. Pregătește dressingul, punând ingredientele într-un borcan cu capac și agitând bine.
Ai ajuns la ultimul pas, asamblarea salatei: pune pe farfurii un pat de mix de salată din pungă, așază felii de pere coapte, bucăți de nuci caramelizate și cubulețe de brânză gorgonzola. Toarnă dressingul și servește-o imediat. Un deliciu gurmand!