Go Back Email Link

Chec cu portocale roșii

Course Dessert
Prep Time 15 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 170 g zahăr
  • 2 linguri coajă răzuită de portocale roșii
  • 250 g făină
  • un vârf linguriță de sare
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • 60 ml ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui)
  • 110 g unt topit
  • 120 ml suc de portocale roșii
  • 130 g iaurt grecesc (10% grăsime)

Glazură

  • 300 g cremă de brânză temperatura camerei
  • 2 linguri zahăr pudră

Topping decor

  • felii portocale roșii
  • 50 g afine proaspete

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei o tavă de copt pentru chec (dimensiunile formei folosite de mine sunt 25 x 11 cm), apoi pune și hârtie de copt, lăsând marginile mai înalte decât înalțimea tăvii, pentru a putea scoate ușor prăjitura.
  • Amestecă zahărul și coaja de portocale, frecând cu degetele pentru a intensifica aroma de citrice și a transfera uleiurile aromate zahărului.
  • Adaugă peste amestecul de zahăr și coajă de portocale făina, sarea și praful de copt. Amestecă-le cu o spatulă.
  • Într-un alt castron, mixează ouăle, sucul de portocale roșii, uleiul, untul topit și iaurtul.
  • Toarnă amestecul de ingrediente umede peste cele uscate . Încorporează ușor cu ajutorul unei spatule până când compoțiția prăjiturii se omogenizează.
  • Toarnă compoziția prăjiturii în tava de copt și pune-o la cuptor pentru 50-55 de minute.
  • Când checul este copt, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura 10-15 minute în forma de copt, apoi scoate-o și pune-o să se răcească de tot pe un grilaj de cofetărie.

Pregătire glazură

  • Pune crema de brânză într-un bol împreună cu zahărul pudră și mixează ușor pentru a încorpora zahărul.

Finisare chec

  • Cu ajutorul unei spatule, întinde glazura pe partea de sus a checului cu portocale roșii.
  • Adaugă felii subțiri de portocale roșii și afine ca topping. Enjoy!