Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin ulei o tavă de copt pentru chec (dimensiunile formei folosite de mine sunt 25 x 11 cm), apoi pune și hârtie de copt, lăsând marginile mai înalte decât înalțimea tăvii, pentru a putea scoate ușor prăjitura.
Amestecă zahărul și coaja de portocale, frecând cu degetele pentru a intensifica aroma de citrice și a transfera uleiurile aromate zahărului.
Adaugă peste amestecul de zahăr și coajă de portocale făina, sarea și praful de copt. Amestecă-le cu o spatulă.
Într-un alt castron, mixează ouăle, sucul de portocale roșii, uleiul, untul topit și iaurtul.
Toarnă amestecul de ingrediente umede peste cele uscate . Încorporează ușor cu ajutorul unei spatule până când compoțiția prăjiturii se omogenizează.
Toarnă compoziția prăjiturii în tava de copt și pune-o la cuptor pentru 50-55 de minute.
Când checul este copt, scoate tava din cuptor și lasă prăjitura 10-15 minute în forma de copt, apoi scoate-o și pune-o să se răcească de tot pe un grilaj de cofetărie.