Go Back Email Link

Paste "Mac&Cheese" la cuptor

Course Main Course
Prep Time 15 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 50 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 250 g paste (maccheroni, penne sau orecchietti)
  • 1 lingură unt

Sos alb

  • 60 g unt
  • 60 g făină
  • 800 ml lapte
  • 250 g cașcaval Nasturii Lunii, răzuit (de la Delaco Junior)
  • sare pentru asezonare

Topping crocant

  • 50 g pesmet
  • 35 g unt topit
  • un praf de sare

Instructions

Paste

  • Fierbe pastele în apă cu sare conform indicațiilor de pe ambalaj, scăzând 1 minut (pentru că pastele se vor găti și la cuptor). Scurge-le și pune lingura de unt peste ele. Ridică-le de câteva ori cu grijă pentru a lăsa untul să le acopere pe toate părțile.

Topping

  • Amestecă într-un castron untul topit, sarea și pesmetul până obții o textură fărâmicioasă. Pune toppingul deoparte.

Sos

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Într-o crăticioară, pune la topit untul, iar când acesta s-a topit de tot, adaugă toată făina dintr-o dată și amestecă bine. Lasă să se gătească pentru 2-3 minute.
  • Pune jumătate din cantitatea de lapte peste amestecul de unt și făină, amestecă bine cu un tel pentru a nu se forma cocoloașe. Când s-a omogenizat, adaugă și restul de lapte. Asezonează cu sare.
  • Când sosul s-a îngroșat, oprește focul și adaugă cașcavalul răzuit.
  • Pune și pastele în sos, apoi toarnă totul într-o tavă ce merge la cuptor.
  • Presară topping-ul crocant deasupra pastelor și pune laa copt în cuptor pentru 20-25 de minute. Enjoy!