Preîncălzește cuptorul la 160 grade C. Pregătește două forme de copt cu bază detașabilă. Unge-le cu puțin ulei și pune la bază și o hârtie de copt. Eu am folosit forme de copt cu diametrul de 20 cm.
Separă ouăle. Albușurile și zahărul se bat până obții o spumă lucioasă și fermă.
Pune un praf de sare peste gălbenușuri și bate-le ușor cu o furculiță. Toarnă-le treptat peste albușuri și încorporează-le cu ajutorul unei spatule încet, pentru a nu pierde aerul înglobat la baterea albușurilor.
Adaugă și făina, cam în trei etape, amestecând-o la fel de ușor cu spatula.
Combină uleiul, laptele și extractul de vanilie, adaugă peste acest amestec o lingura din compozișia de blat, apoi toarnă totul înapoi în bol. Încorporează ușor.
Toarnă compoziția cât mai egal în cele două forme de copt, nivelează ușor deasupra și pune-le în cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute.
Când sunt coapte, scoate blaturile și lasă-le să se răcească timp de 10 minute în forme, apoi scoate-le pe un grătar de cofetărie.
Când s-au răcit, taie-le în două, ca să obținem 4 straturi.