Go Back Email Link

Tartă cu zucchini și telemea de capră

Course Main Course
Prep Time 20 minutes
Cook Time 45 minutes
Răcire aluat 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 100 g unt rece, tăiat cuburi
  • 4 linguri apă rece
  • 1/2 linguriță sare

Umplutură

  • 3 buc zucchini (aproximativ 800g)
  • 200 g telemea de capră Delaco
  • 3 ouă
  • 150 ml smântână lichidă
  • sare, piper, oregano pentru asezonare
  • 1 lingură unt topit
  • 1 gălbenuș pentru a unge marginile tartei

Instructions

Pregătire aluat

  • Amestecă făina cu sarea și apoi pune cubulețele de unt rece. Frământă între degete făina și untul ca să obții o o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă apa rece și amestecă totul pentru a a forma aluatul. Pune-l la rece pentru 30 de minute.

Pregătire umplutură

  • Taie zuchhini pe lung, în felii subțiri, cu ajutorul unei răzători speciale de feliat.
  • Pune feliile de zucchini într-un castron și presară puțină sare peste ele ca să ajuți la eliminarea umezelii. După 10 minute, scurge bine zeama rezultată de la zucchini.
  • Pune feliile lungi de zucchini una în continuarea celeilalte, suprapunându-le la capete câte un pic și formează, astfel, o spirală. Continuă așa până termini toate feliile de zucchini.

Aasamblare tartă

  • Preîncălzește cuptorul la 190 grade C. Unge cu puțin unt o tavă de tartă.
  • Scoate aluatul de la rece și întinde-l pe o suprafață presărată cu făină. Potrivește-l în forma de tartă.
  • Adaugă un strat de telemea de capră (fărâmițată) la baza tartei, apoi așază spirala formată din zucchini. Toarnă untul topit peste spirala de zucchini.
  • Într-un bol, bate ouăle și smântâna lichidă, asezonează cu sare, piper, oregano. Toarnă compoziția rezultată peste spirala de zucchini din tavă.
  • Unge marginile aluatului cu puțin gălbenuș.
  • Pune la copt pentru 45-50 de minute. Servește caldă alături de o salată. Minunată!