Go Back Email Link

Supă de usturoi cu bacon și parmezan

Course Soup
Prep Time 10 minutes
Cook Time 50 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

  • 4 buc căpățâni de usturoi, întregi
  • 3-4 linguri ulei de măsline
  • 200 g bacon cuburi
  • 1 buc ceapă mare
  • 5-6 buc căței de usturoi curățați
  • 1 l supă de pui (sau de legume)
  • 30 g parmezan răzuit
  • 250 ml smântână pentru gătit
  • sare, piper pentru asezonare
  • cimbru proaspăt pentru servire

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C.
  • Taie partea de sus a celor patru căpățâni de usturoi (ca un mic capac), stropește cu ulei de măsline și presară puțină sare pe fiecare dintre ele.
  • Învelește-le în folie de aluminiu și pune-le la cuptor pentru 35-40 de minute (apasă ușor pe ustruroi, dacă este moale, înseamnă că este gata).
  • Cât timp stă usturoiul la cuptor, călește baconul în puțin ulei de măsline. Scoate apoi cubulețele de bacon și adaugă ceapa tăiată grosier și cățeii de usturoi separați, tocați de asemenea.
  • Călește un pic legumele, apoi adaugă supa de pui (sau de legume). Fierbe 15-20 minute, până când ceapa și usturoiul devin moi.
  • Scoate usturoiul copt din cuptor, desfă pachețelele și apasă ușor pe fiecare căpățână de usturoi. Vei vedea că pulpa usturoiului este foarte cremoasă și va ieși foarte ușor din coajă.
  • Pasează supa până când devine foarte fină. Adaugă apoi smântâna și parmezanul.
  • Asezonează cu sare și piper. Pune supa în boluri, adaugă câteva cuburi de bacon și servește cu pâine prăjită și cimbru proaspăt deasupra.