Go Back Email Link

Shakshuka verde

Course Breakfast, Main Course
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g sparanghel
  • 1 buc dovlecel mediu
  • 1 legătură ceapă verde
  • 2-3 fire usturoi verde
  • 2 legături mangold
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 4 buc ouă
  • 100 g brânză Feta, mărunțită
  • 50 ml apă
  • 1 lingură tarhon mărunțit
  • 1 lingură pătrunjel mărunțit
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Rupe partea de jos sparanghelului pentru a înlătura partea lemnoasă. Pentru a face asta, îndoaie ușor firul de sparanghel în partea inferioară și unde simți că se rupe ușor, înseamnă că de acolo este granița dintre zona mai lemnoasă și cea mai fragedă. Taie apoi firele de sparanghel în 3-4 bucăți.
  • Pune uleiul de măsline în tigaie. Adaugă bucățile de sparanghel și călește-le 3-4 minute. Scoate-le într-un vas și lasă-le deoparte.
  • Taie dovlecelul în patru, pe lungime, apoi în cubulețe. Adaugă-le în tigaie și rumenește-le tot 3-4 minute. Scoate-le din tigaie peste sparanghelul gătit.
  • Mărunțește ceapa și ustoroiul verde, călește-le 2-3 minute în tigaie.
  • Rupe tijele de la frunzele de mangold, apoi subțiază cu un cuțit nervura principală, mai groasă, de pe spatele frunzei. Taie apoi frunzele de mangold grosie și adaugă-le peste ceapa și usturoiul verde ușor călite. Mai adaugă puțin ulei dacă este nevoie.
  • Când frunzele de mangold s-au înmuiat, adaugă și restul legumelor călite (sparanghel, dovlecel), puțină apă, asezonează cu sare. Presară 1/3 din brînza Feta deasupra.
  • Lasă pe foc 4-5 minute să se înfrățească aromele. Fă patru mici goluri în stratul de legume pentru a face loc ouălor.
  • Între timp, mărunțește tarhonul și pătrunjelul, lasă-le deoparte pentru a le adăuga la final.
  • Adaugă ouăle și pune capacul pentru ca aburul să ajute la gătirea acestora. Ține pe foc până când se încheagă albușul.
  • Râșnește deasupra puțin piper. Adaugă restul de brânză Feta, tarhonul și pătrunjelul tocate. Servește imediat. Enjoy!