Primul pas ar fi pregătirea untului noisette, adică unt topit, lăsat pe foc până capătăt o culoare brună și o aromă intensă, ca de nucă. Pune untul într-o crăticioară, la foc mic. Când s-a topit, lasă-l în continuare până începe să se închidă la culoare, devenind brun. Oprește focul și lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l pune în compoziția madelenelor.
O parte din unt se va evapora în timpul procesului de obținere a untului brun cu aromă de alune, de aceea am adăugat 30 g în plus față de cantitatea necesară efectiv. Măsoară untul topit final ca să te asiguri că ai 100 g.
Mixează ouăle și zahărul într-un bol cam un minut. Adaugă mierea, vanilia și pasta de fistic continuă să mixezi înca 3-4 minute.
Amestecă făina cu praful de copt, cerne-le și apoi adaugă-le treptat peste compoziția cu ou și zahăr. Omogenizează acum totul cu o spatulă.
Dupăc ce ai încorporat toată făina, adaugă treptat untul brun topit, amestecă din nou cu spatula.
Pune la frigider pentru cel puțin 2 ore aluatul de madlene obținut (îl poți lăsa și peste noapte dacă nu te grăbești).
Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt tava de madlene și tapetează cu un strat fin de făină. scutură surplusul de făină dacă e necesar.
Pune câte o linguriță de aluat în fiecare formă de madlenă. Coace-le timp de 10-12 minute. Scoate-le pe un prosop de bucătărie.