Go Back Email Link

Madlene cu fistic și beurre noisette

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 15 minutes
Cook Time 12 minutes
Refrigerare aluat 2 hours
Total Time 2 hours 27 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat madlene

  • 100 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 130 g unt (100 g unt topit final)
  • 2 buc ouă
  • 100 g zahăr
  • 30 g pastă fistic
  • 1 linguriță miere
  • 1 linguriță extract de vanilie

Glazură

  • 150 g ciocolată albă topită la bain marie
  • 1 linguriță pasta de fistic
  • 2-3 lingurițe fistic mărunțit

Instructions

  • Primul pas ar fi pregătirea untului noisette, adică unt topit, lăsat pe foc până capătăt o culoare brună și o aromă intensă, ca de nucă. Pune untul într-o crăticioară, la foc mic. Când s-a topit, lasă-l în continuare până începe să se închidă la culoare, devenind brun. Oprește focul și lasă-l să se răcească puțin înainte de a-l pune în compoziția madelenelor.
  • O parte din unt se va evapora în timpul procesului de obținere a untului brun cu aromă de alune, de aceea am adăugat 30 g în plus față de cantitatea necesară efectiv. Măsoară untul topit final ca să te asiguri că ai 100 g.
  • Mixează ouăle și zahărul într-un bol cam un minut. Adaugă mierea, vanilia și pasta de fistic continuă să mixezi înca 3-4 minute.
  • Amestecă făina cu praful de copt, cerne-le și apoi adaugă-le treptat peste compoziția cu ou și zahăr. Omogenizează acum totul cu o spatulă.
  • Dupăc ce ai încorporat toată făina, adaugă treptat untul brun topit, amestecă din nou cu spatula.
  • Pune la frigider pentru cel puțin 2 ore aluatul de madlene obținut (îl poți lăsa și peste noapte dacă nu te grăbești).
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu unt tava de madlene și tapetează cu un strat fin de făină. scutură surplusul de făină dacă e necesar.
  • Pune câte o linguriță de aluat în fiecare formă de madlenă. Coace-le timp de 10-12 minute. Scoate-le pe un prosop de bucătărie.

Glazurare

  • Topește ciocolata albă la bain marie. Adaugă 1 linguriță pastă de fistic.
  • Pune ciocolata într-un castron și introdu madlena în ciocolata topită. Așază madlenele pe un grătar de patiserie ca să se întărească glazura.
  • Presară fistic mărunțit pe partea cu glazură cât timp aceasta încă nu s-a întărit. Enjoy!