Go Back Email Link

Tartă cu ciocolată neagră și cireșe

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 55 minutes
Author Andreea

Ingredients

Aluat

  • 200 g făină
  • 2 linguri cacao
  • 140 g unt rece, cuburi
  • 1 buc gălbenuș
  • 40 ml apă rece
  • 2 linguri zahăr pudră

Ganache ciocolată neagră

  • 400 g ciocolată neagră
  • 350 g smântână 35% grăsime
  • 30 g unt cuburi

Cireșe pentru umplutură

  • 150 g cireșe fără sâmburi
  • 2 linguri zahăr brun

Topping

  • 200 g cireșe întregi, cu codiță

Instructions

Pregătire aluat

  • Cerne într-un vas făina și cacaua. Adaugă untul tăiat cuburi și începe să frămânți între degete făina, cacaua și untul până obții o textură fărâmicioasă.
  • Adaugă zahărul pudră, apa rece și gălbenușul. Combină cu restul ingredientelor până când totul începe să capete consistența de aluat.
  • Formează o bilă (nu frământa deloc aluatul) și pune la rece pentru 30 de minute minim.
  • Când aluatul s-a răcit, presară făină pe suprafața de lucru și întinde o foaie care să fie potrivită ca dimensiune pentru o formă de 22 cm (unsă cu puțin unt în prealabil).
  • Înțeapă cu furculița de câteva ori aluatul și apoi pune la congeltaor pentru 10 minute.
  • Până se răcește din nou aluatul, preîncălzește cuptorul la 190 grade C.
  • Coace în orb aluatul timp de 25 de minute (pune peste aluat, în tavă, o greutate - boabe de fasole, orez, pietricele etc). La jumătatea timpului, înlătură greutatea de pe aluat și lasă să rumenească bine.
  • Scoate din cuptor și lasă să se răcească.

Pregătire cireșe pentru umplutură

  • Pune cireșele jumătăți într-o cratiță mică, pe foc, împreună cu 2 linguri de zahăr brun.
  • Lasă să se înmoaie cireșele și să se evapore din sucul lăsat - aproximativ 10-15 minute. Pune-le apoi într-un bol să se răcească până în momentul în care le vei folosi.

Pregătire ganache ciocolată neagră

  • Pune ciocolata într-un castron.
  • Încălzește smântâna până când dă semne că începe să fiarbă. Adaug-o peste ciocolată și las-o 5 minute fără să faci nimic.
  • După cele 5 minute, folosește un tel de mână și amestecă pentru a omogeniza.
  • Adaugă untul cubulețe și amestecă din nou până când untul este complet topit.
  • Lasă să se răcească la temperatura camerei înainte de a o folosi.

Asamblare tartă

  • Toarnă jumăttae din ganache în aluatul copt, presară cireșele gătite pe aragaz, apoi pune și restul de umplutură de ciocolată.
  • Lasă să se solidifice înainte de a pune toppingul de cireșe cu codiță. Enjoy!