Go Back Email Link

Pesto de leuștean

Course Side Dish
Cuisine Italian
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 50 g leuștean
  • 25 g semințe de pin
  • 1 buc cățel de usturoi
  • 30 g parmezan răzuit
  • 50 ml ulei de măsline
  • 1/2 buc lămâie (zeama)
  • sare, piper pentru asezonare

Instructions

  • Alege frunzele de leuștean de codițe, spală-le și apoi taie-le grosier. Pune-le într-un mojar sau într-un blender.
  • Adaugă peste leuștean restul de ingrediente: parmezanul răzuit, uleiul de măsline, semințele de pin, usturoiul mărunțit sau dat pe răzătoare, zeama de lămâie.
  • Pisează (mixează în blender) ingredientele până obții o consistență păstoasă. Asezonează cu sare și piper, după gust.
  • Folosește pentru paste, marinare de carne sau legume, buschete etc. Îl poți păstra în frigider într-un borcan închis cu capac.