Go Back Email Link

Iaurt grecesc cu caise coapte, miere și fistic

Course Dessert
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 7-8 buc caise, jumătăți, sâmburele înlăturat
  • 2 linguri miere pentru copt
  • 200 g iaurt grecesc 10% grăsime
  • 1 lingură fistic mărunțit
  • 1 lingură miere pentru topping final

Instructions

Pregătire caise coapte

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Pregătește o tavă pentru cuptor (eu am folosit una din ceramică, de 20 cm diametru).
  • Așază caisele jumătăți una lângă alta până când acoperi întreaga suprafață a tăvii.
  • Pune un pic de miere cu o lingură în fiecare caisă, apoi pune tava la cuptor pentru 15-20 de minute. La mijlocul intervalului le poți întoarce cu o furculiță.
  • Când caisele s-au înmuiat, dar încă își păstrează forma, oprește cuptorul și scoate tava.
  • Pune iaurtul într-un bol. Așază deasupra câteva caise coapte cu miere, presară fistic mărunțit și încă un pic de miere și desertul este gata! Enjoy!