Go Back Email Link

Tort Victoria cu mousse de ciocolată și căpșuni

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Author Andreea

Ingredients

Blaturi (2 buc, diametru 20 cm)

  • 220 g unt moale
  • 220 g zahăr
  • 4 ouă (la temperatura camerei)
  • 220 g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 30 g cacao

Mousse de ciocolată

  • 200 ml smântână pentru frișcă rece
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 250 g MascarponeChoco Delaco

Strat gem de căpșuni

  • 100 g gem de căpșuni

Topping

  • 10-12 buc căpșuni proaspete tăiate jumătăți

Instructions

Pregătire blaturi

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unt 2 tăvi cu diametrul de 20 cm (poți pune și într-o singură tavă și apoi să tai blatul în două straturi).
  • Într-un bol mare, pune untul, zahărul, ouăle, făina, praful de copt și cacaua. Mixează până când obții o consistență omogenă.
  • Toarnă compoziția în cele 2 tăvi, în mod egal. Nivelează cu spatula.
  • Pune la copt blaturile pentru 25-30 de minute.
  • Lasă blaturile să se răcească pentru câteva minute în tavă, apoi scoate-le pe un grătar de cofetărie.

Pregătire mousse de ciocolată

  • Bates mântâna cu cele 2 linguri de zahăr pudră până când obții frișcă.
  • Într-un alt vas, pune MascarponeChoco și mixează puțin. Toarnă frișca peste mascarpone și mixează doar cât să se omogenizeze mousse-ul.
  • Pune la rece mousse-ul de ciocolată până când îl vei folosi.

Asamblare tort

  • Pune mousse-ul de ciocolată într-un poș (dacă nu ai, poți întinde și direct, cu o spatulă).
  • Pe o farfurie sau un suport de tort, așază unul dintre blaturi. Întinde un strat de gem de căpșuni.
  • Pune un strat de mousse de ciocolată cu ajutorul poșului (sau cu o spatulă). Așază deasupra lui ce de-al doilea blat și ornează cu restul de mousse.
  • Decorează cu jumătățile de căpșuni deasupra mousse-ului. Pune la rece pentru o oră înainte de servire. Enjoy!