În vasul de mixer, pune crema de brânză. Amestecă puțin, la viteză mică, folosind paleta robotului (sau amestecă totul cu un tel manual – nu cu mixerul obișnuit, pentru că introduce mai mult aer în compoziție și există un risc mai mare de crăpare).
Amestecă zahărul cu amidonul și adaugă-le în vasul cu crema de brânză. Amestecă iar, la viteză mică, tot cu ajutorul paletei (sau cu telul manual).
Când zahărul s-a integrat în compoziție, adaugă ouăle întregi, treptat, unul câte unul. Continuă la viteză mică.
Adaugă ciocolata albă topită (topește-o într-un vas, la bain marie). Amestecă din nou, la viteză mică.
Toarnă compoziția peste blatul de biscuiți. Nivelează suprafața și scutură puțin tava pentru a te asigura că nu sunt bule de aer la suprafață.
Pune tava în cuptor pentru 55-60 de minute, la o temperatură de 140 grade C. Dacă ai vreo temere că tava de copt nu este complet etanșă, pune dedesubtul ei o tavă de copt care să capteze eventualele scurgeri.
Cheesecake-ul s-a copt când marginile sunt bine închegate și ușor rumenite, iar mijlocul este încă ușor moale. Nu îți face griji, în timpul răcirii, se va inchega bine și centrul cheesecake-ului.
Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor pentru 1 oră, cu ușa întredeschisă, apoi scote-l din cuptor și lasă-l să se răcească de tot.