Go Back Email Link

Cheesecake cu ciocolată albă, smochine și fistic

Course Dessert
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes

Ingredients

Bază cheesecake

  • 240 g biscuiți cu ovăz
  • 120 g unt topit
  • un praf de sare

Cremă

  • 100 g ciocolată albă, topită
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 600 g cremă de brânză la temperatura camerei
  • 2 linguri amidon
  • 100 g zahăr

Topping

  • 7-8 buc smochine proaspete tăiate în sferturi
  • 2 linguri fistic mărunțit
  • 2-3 lingurițe miere

Instructions

Pregătire bază cheesecake

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge cu puțin unti o tavă de copt cu bază detașabilă (20 cm diametru).
  • Mărunțește biscuiții cu ajutorul robotului de bucătărie sau pune-i într-o pungă cu zip și lovește-i ușor cu un sucitor.
  • Pune biscuiții mărunțiți într-un castron, apoi toarnă untul topit peste ei. Amestecă bine cu o spatulă pentru ca biscuiții să absoarbă untul și totul să capete o textură nisipoasă de aluat.
  • Răstoarnă aluatul de biscuiți în tava de copt, presează cât mai bine baza tăvii, cât și pereții, pe o înălțime de aproximativ 4 cm. Te poți folosi de baza unui pahar pentru a apăsa cât mai ferm.
  • Pune la copt blatul pentru 8-10 minute, la 180 grade C. Scoate-l apoi din cuptor și lasă-l deoparte să se răcească.
  • Redu temperatura cuptorului la 140 grade C.

Pregătire cremă cheesecake

  • În vasul de mixer, pune crema de brânză. Amestecă puțin, la viteză mică, folosind paleta robotului (sau amestecă totul cu un tel manual – nu cu mixerul obișnuit, pentru că introduce mai mult aer în compoziție și există un risc mai mare de crăpare).
  • Amestecă zahărul cu amidonul și adaugă-le în vasul cu crema de brânză. Amestecă iar, la viteză mică, tot cu ajutorul paletei (sau cu telul manual).
  • Când zahărul s-a integrat în compoziție, adaugă ouăle întregi, treptat, unul câte unul. Continuă la viteză mică.
  • Adaugă ciocolata albă topită (topește-o într-un vas, la bain marie). Amestecă din nou, la viteză mică.
  • Toarnă compoziția peste blatul de biscuiți. Nivelează suprafața și scutură puțin tava pentru a te asigura că nu sunt bule de aer la suprafață.
  • Pune tava în cuptor pentru 55-60 de minute, la o temperatură de 140 grade C. Dacă ai vreo temere că tava de copt nu este complet etanșă, pune dedesubtul ei o tavă de copt care să capteze eventualele scurgeri.
  • Cheesecake-ul s-a copt când marginile sunt bine închegate și ușor rumenite, iar mijlocul este încă ușor moale. Nu îți face griji, în timpul răcirii, se va inchega bine și centrul cheesecake-ului.
  • Lasă cheesecake-ul să se răcească în cuptor pentru 1 oră, cu ușa întredeschisă, apoi scote-l din cuptor și lasă-l să se răcească de tot.

Asamblare cheesecake

  • Pune deasupra smochinele tăiate în sferturi, presară fistic mărunțit și un strop de miere. Enjoy!