Go Back Email Link

Pavlova de toamnă cu mere și scorțișoară

Course Dessert
Prep Time 30 minutes
Cook Time 1 hour 10 minutes
Author Andreea

Ingredients

Bezea

  • 4 buc albușuri la temperatura camerei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriță zeamă de lămâie
  • 1 linguriță amidon

Topping

  • 300 ml smântână pentru frișcă
  • 200 g mascarpone
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 buc mere mici
  • 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 1 lingură zahăr brun

Instructions

Pregătire bezea

  • Preîncălzește cuptorul la 150°C.
  • Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
  • După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
  • Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
  • Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
  • Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră - o oră și 10 minute.
  • Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
  • Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.

Pregătire topping

  • Curăță merele de coajă și de partea cu sâmburi. Taie-le apoi în cuburi mici.
  • Pune-le într-o crăticioară pe foc, adaugă scorțișoara și zahărul brun. Călește merele până când se înmoaie, iar zahărul s-a dizolvat. Lasă-le să se răcească înainte de a le folosi.
  • Bate mascarponele și smântâna pentru frișcă împreună cu 1 lingură zahăr pudră până când capătă textura unei creme ferme. Pune-o la rece până o vei folosi.

Asamblare Pavlova

  • Mută bezeaua pe o farfurie plată sau pe un suport de tort.
  • Amestecă merele călite cu crema de mascarpone și frișcă. Adaugă topping-ul peste bezea.
  • Decorează cu câteva bucățele de măr din cele călite sau cu felii de măr deshidratat (eu așa am avut). Enjoy!