Preîncălzește cuptorul la 150°C.
Bate albușurile până devin spumă. Adaugă, puțin câte puțin, zahărul, mixând bine până se încorporează. Nu adăuga altă cantitate de zahăr dacă nu s-a dizolvat cel pus anterior.
După ce ai terminat de pus zahărul și s-a dizolvat, spuma a devenit lucioasă și tare. Cu ajutorul unei spatule încorporează zeama de lămâie și amidonul.
Pregătește o tavă peste care pune o foaie de copt. Desenează pe foaie un cerc cu ajutorul unui castron pentru a delimita diametrul Pavlovei.
Pune bezeaua pe foaia de copt, in limitele cercului, cu ajutorul spatulei. Ridică usor bezeaua de pe margini pentru a o face mai înaltă.
Redu temperatura cutptorului la 110 grade C și pune Pavlova la copt pentru o oră - o oră și 10 minute.
Verifică dacă Pavlova s-a copt (apasă ușor cu degetul pe suprafața ei și este gata dacă s-a întărit, iar baza se desprinde ușor de foaie).
Las-o să se răcească în cuptorul oprit pentru 2 ore sau peste noapte.