Go Back Email Link

Vinete la cuptor cu sos de iaurt și usturoi

Course Main Course
Prep Time 5 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 3

Ingredients

  • 3 vinete tăiate pe lung în jumătăți
  • ulei de măsline
  • sare, piper, oregano, cimbru pentru asezonare

Instructions

  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade. Spală vinetele și taie-le jumătăți, pe lungime. Crestează-le ușor cu vârful cuțitului, oblic, mai întâi într-un sens, apoi și în celălalt sens (formezi un fel de X, după cum se vede în fotografii).
  • Pune o foaie de copt în tavă, adaugă vinetele și presară sarea și condimentele, apoi stropește-le cu ulei de măsline (un ulei de măsline de calitate, contează pentru că acesta dă gustul vinetelor).
  • Setează timer-ul cuptorului la 35 minute și, până se coc vinetele și bucătăria se umple de aroma lor delicioasă.
  • Până sunt gata vinetele, fă rapid un sos cu iaurt și usturoi după rețeta de aici.
  • Scoate vinetele și așază-le pe farfurie, pune câteva linguri de sos de iaurt deasupra și savurează acest deliciu de vară.