Go Back Email Link

Clafoutis cu cireșe

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g cireșe fără sâmburi, tăiate jumătăți
  • 40 g zahăr
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 20 g făină
  • 50 ml lapte
  • 75 ml smântână pt frișcă
  • 20 g unt topit
  • unt pentru uns vasul de copt
  • zahăr pentru tapetat vasul de copt

Instructions

  • Scoate sâmburii cireșelor, poți folosi instrumentul acela special pentru scos sâmburi sau le poți tăia jumătăți și scoate sâmburii direct. Eu am folosit această a doua metodă, mi s-a părut că va arăta mai bine prăjitua cu cireșele tăiate jumătăți. Lasă cireșele deoparte.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge vasul de copt cu unt și presară puțin zahăr cât să tapetezi pereții și baza acestuia cu un strat fin. Topește cele 20 g de unt.
  • Într-un bol, mixează ouăle, zahărul și vanilia până devin o cremă densă. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi se toarnă laptele, smântâna și untul topit. Pune și cireșele în această cremă din bol și gata, ultimul pas, o poți turna în tavă.
  • Coace prăjitura timp de 30-35 minute, la 180 grade C.
  • Când e gata, învinge-ți primul impuls de a o devora, mai las-o să se răcească puțin. E drept că cel mai bine este să o mănânci caldă, dar are nevoie măcar de 10-15 minute de relaxare în afara cuptorului.
  • Nu te speria dacă se va mai lăsa și nu va rămâne la fel de crescută cum era când se cocea, e un fenomen normal, iar gustul nu se schimbă nicicum!