• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Clafoutis cu cireșe

Clafoutis este cea mai urâtă prăjitură frumoasă 😊. Glumesc, vreau să spun că poate că nu impresionează prin aspect, însă gustul ei este dumnezeiesc de bun!

Clafoutis cu cireșe este un desert pentru zile de vară, când cireșele umplu tarabele din piață, miroase a soare și a cald, cerul e mai mult senin și ți-e mai mare dragul să-l privești și să te lași absorbit de albastrul său infinit, iar orașul parcă devine mai liniștit din agitația obișnuită.

clafoutis cu cirese

Există multe rețete pentru clafoutis, însă pe mine m-a inspirat cea a lui Raymond Blanc, la care am făcut mici modificări. Sunt mulțumită de ceea ce a ieșit și vă recomand să o încercați și voi.

clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese
Print Pin

Clafoutis cu cireșe

Prep Time 10 minutes
Cook Time 35 minutes
Total Time 45 minutes
Author Andreea

Ingredients

  • 300 g cireșe fără sâmburi, tăiate jumătăți
  • 40 g zahăr
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 20 g făină
  • 50 ml lapte
  • 75 ml smântână pt frișcă
  • 20 g unt topit
  • unt pentru uns vasul de copt
  • zahăr pentru tapetat vasul de copt

Instructions

  • Scoate sâmburii cireșelor, poți folosi instrumentul acela special pentru scos sâmburi sau le poți tăia jumătăți și scoate sâmburii direct. Eu am folosit această a doua metodă, mi s-a părut că va arăta mai bine prăjitua cu cireșele tăiate jumătăți. Lasă cireșele deoparte.
  • Preîncălzește cuptorul la 180 grade C. Unge vasul de copt cu unt și presară puțin zahăr cât să tapetezi pereții și baza acestuia cu un strat fin. Topește cele 20 g de unt.
  • Într-un bol, mixează ouăle, zahărul și vanilia până devin o cremă densă. Adaugă făina și amestecă până se omogenizează, apoi se toarnă laptele, smântâna și untul topit. Pune și cireșele în această cremă din bol și gata, ultimul pas, o poți turna în tavă.
  • Coace prăjitura timp de 30-35 minute, la 180 grade C.
  • Când e gata, învinge-ți primul impuls de a o devora, mai las-o să se răcească puțin. E drept că cel mai bine este să o mănânci caldă, dar are nevoie măcar de 10-15 minute de relaxare în afara cuptorului.
  • Nu te speria dacă se va mai lăsa și nu va rămâne la fel de crescută cum era când se cocea, e un fenomen normal, iar gustul nu se schimbă nicicum!
clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese
clafoutis cu cirese

După ce te-ai învârtit pe lângă clafoutis ca un leu în cușcă, e momentul să o deguști sau mai bine zis, să mănânci până te doare burta. La propriu, că e super delicioasă!

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Prăjitură pufoasă cu căpșuni și fulgi de cocos Clafoutis cu căpșuni Prăjitură răsturnată cu clementine Banana bread cu ciocolată Creme brulee cu ciocolată și cireșe
Articol anterior: « Sirop de lavandă
Articolul urmator: Supă de sparanghel și mazăre »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate