Go Back Email Link

Sos cu iaurt și ustoroi

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 4 porții

Ingredients

  • 1 borcan iaurt gras tip grecesc (10% grăsime) 400 g
  • 2-3 cătei de usturoi depinde cât de puternic vrei să fie gustul de usturoi, poți pune și mai mulți
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • câteva semințe de rodie opțional

Instructions

  • Curăță usturoiul, pisează-l șipune-l într-un bol încăpător. Adaugă, puțin câte puțin, uleiul de măsline peste usturoi, amestecând bine cu o lingură de lemn.
  • După acest pas, adaugă iaurtul și amestecă din nou cu lingura de lemn. Asezonează cu sare. Gustă și vezi daca ți-e pe plac gustul de usturoi, dacă vrei mai pregnant, mai adaugă puțin usturoi pisat.
  • Înainte de servire, stropește cu puțin ulei de măsline pe deasupra și presară câteva semințe de rodie (asta doar dacă e sezonul rodiilor și îți sunt la îndemână, dau un gust crocant și plăcut).