• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Sos cu iaurt și ustoroi

Știi momentul acela în care ai carne la masă și parcă lipsește ceva care să îi desăvârșească gustul? Ei bine, acel ceva poate fi un astfel de sos de iaurt cu usturoi, care e atât de delicios încât îl vei mânca și simplu, pe pâine, chiar și după ce ai terminat carnea 😊. Hai să îți dezvălui minunăția de rețetă!

sos de iaurt cu usturoi
sos de iaurt cu usturoi
sos de iaurt cu usturoi
Print Pin

Sos cu iaurt și ustoroi

Prep Time 10 minutes
Total Time 10 minutes
Servings 4 porții

Ingredients

  • 1 borcan iaurt gras tip grecesc (10% grăsime) 400 g
  • 2-3 cătei de usturoi depinde cât de puternic vrei să fie gustul de usturoi, poți pune și mai mulți
  • 1 lingură ulei de măsline
  • sare
  • câteva semințe de rodie opțional

Instructions

  • Curăță usturoiul, pisează-l șipune-l într-un bol încăpător. Adaugă, puțin câte puțin, uleiul de măsline peste usturoi, amestecând bine cu o lingură de lemn.
  • După acest pas, adaugă iaurtul și amestecă din nou cu lingura de lemn. Asezonează cu sare. Gustă și vezi daca ți-e pe plac gustul de usturoi, dacă vrei mai pregnant, mai adaugă puțin usturoi pisat.
  • Înainte de servire, stropește cu puțin ulei de măsline pe deasupra și presară câteva semințe de rodie (asta doar dacă e sezonul rodiilor și îți sunt la îndemână, dau un gust crocant și plăcut).
sos de iaurt cu usturoi

Se potrivește și cu cartofi prăjiți sau copți, vinete la cuptor sau alte legume coapte. 

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Quiche cu praz caramelizat și brânză de capră Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Cheesecake cu ricotta, ciocolată albă și căpșuni Pesto din tarhon Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete
Articol anterior: « Tagliatelle cu creveți și gălbiori
Articolul urmator: Pesto din tarhon »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate