Go Back Email Link

Supă de praz și cartofi

supă Parmentier
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 porții

Ingredients

  • 3 buc cartofi potriviți aprox. 400 g
  • 2-3 buc fire praz mari se folosește partea albă – aprox. 400 g
  • 1.5 l apă
  • 1 lingură unt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • asezonare: sare

Instructions

  • Pune rapid apa să se încălzească într-un fierbător electric. Curăță și spală legumele. Taie-le în bucăți mari, nu trebuie să te stresezi să fie mici și drăguțe, vor fi pasate într-o supă-cremă. Într-o oală, pune lingura de unt și lasă-l să se topească. Adaugă prazul și călește-l 3-4 minute, amestecând din când în când. Adaugă și cartofii, apoi apa fierbinte. Presară și puțină sare, mie mi se pare că mâncarea e mai bună dacă adaugi sarea din timpul gătirii, nu la final.
  • Lasă legumele să se înfrățească și să fiarbă aproximativ 20 minute. Pasează-le cu blenderul, pune și smântâna lichidă, apoi mai dă-o într-un clocot. Gustă și vezi dacă mai trebuie sare. Gata, asta-i tot.