• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier)

supa de praz si cartofi

Francezii se dau în vânt după praz, se pune în aproape orice mâncare, se aromatizează supele de bază (stock în jargonul englezesc sau fond în cel franțuzesc), sunt o legumă națională, aș putea spune. Așa că o supă cremă pe bază de praz nu putea lipsi din gastronomia franceză, nu-i așa? Prazul, combinat cu parfumul untului topit în care îl călim și cartoful care dă consistență și voluptate dau naștere unei supe delicioase, cremoase și aromate.

Dacă te-am convins, hai rapid la piață sau la magazin, care ți-e mai la îndemână și ia iute tot ce îți trebuie ca să ne apucăm de treabă!

supa de praz si cartofi
Print Pin

Supă de praz și cartofi

supă Parmentier
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Servings 4 porții

Ingredients

  • 3 buc cartofi potriviți aprox. 400 g
  • 2-3 buc fire praz mari se folosește partea albă – aprox. 400 g
  • 1.5 l apă
  • 1 lingură unt
  • 200 ml smântână pentru gătit
  • asezonare: sare

Instructions

  • Pune rapid apa să se încălzească într-un fierbător electric. Curăță și spală legumele. Taie-le în bucăți mari, nu trebuie să te stresezi să fie mici și drăguțe, vor fi pasate într-o supă-cremă. Într-o oală, pune lingura de unt și lasă-l să se topească. Adaugă prazul și călește-l 3-4 minute, amestecând din când în când. Adaugă și cartofii, apoi apa fierbinte. Presară și puțină sare, mie mi se pare că mâncarea e mai bună dacă adaugi sarea din timpul gătirii, nu la final.
  • Lasă legumele să se înfrățească și să fiarbă aproximativ 20 minute. Pasează-le cu blenderul, pune și smântâna lichidă, apoi mai dă-o într-un clocot. Gustă și vezi dacă mai trebuie sare. Gata, asta-i tot.
supa de praz si cartofi

La masă, servește-o cu felii de pâine prăjită sau crutoane delicioase trase în unt, iar dacă îți place un gust picant, fii generos cu o mână de fulgi de ardei iute.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete Salată de vară cu dovlecei copți și burrata Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră Spaghete cu roșii cherry coapte
Articol anterior: « Cartofi hasselback
Articolul urmator: Salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate