Go Back Email Link

Salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar

Total Time 30 minutes
Servings 2 porții

Ingredients

Ingrediente:

  • 2 buc fileuri pește alb biban de mare, doradă
  • sare, piper
  • 1 lingură muștar pentru uns peștele
  • 1 lingură unt
  • rozmarin, cimbru proaspăt
  • 3 buc cartofi mari fierți aprox. 500 g
  • 5-6 buc frunze de salată verde
  • 3-4 buc fire de mărar

Dressing:

  • 2 linguri muștar
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper

Instructions

  • Pune cartofii spălați, întregi,la fiert. Spală furnzele de salată și lasă-le deoparte. Verifică fileurile de pește să nu mai aibă oase (la noi, nu există strictețea care era în Franța, de a scoate orice mic oscior atunci când filetai peștele, acolo era o operațiune obligatorie și migăloasă). Când cartofii sunt gata fierți, scoate-i pe o farfurie, lasă-i câteva minute să se răcească si apoi curăță-i de coajă și taie-i cubulețe.
  • Cât timp aștepți să se răcească, asezonează fileurile de pește. Pune o tigaie pe foc, topește o lingură de unt, unge fileurile de pește cu un strat de muștar și așază-le în tigaia încinsă. Presară pe lângă ele crenguțe de cimbru și rozmarin proaspăt, cât să își lase aroma placută în untul topit și să pătrundă în pește. Două-trei minute pe fiecare parte sunt suficiente pentru a rumeni fileurile subțiri. Scoate-le din tigaie pe o farfurie.
  • Dressingul pentru salată e bine să îl faci într-un borcan cu capac, pune în acesta toate ingredientele, sigilează cu capacul și agită-l bine. Ingredientele se omogenizează mai ușor și apoi doar îl adaugi la salată. Este o metodă bună pe care o poți aplica ori de câte ori faci dressinguri pentru salate.
  • Acum e momentul să asamblezi salata. Într-un bol încăpător, așază cuburile de cartofi fierți, frunzele de salată rupte în bucăți potrivite și bucățele de file de pește. La final pune vârfurile de mărar. Apoi adaugă dressingul peste ingredientele din castron și amestecă ușor, ca să păstrezi cât mai intacte bucățile de pește și de cartofi.