• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar

salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.

Am descoperit de curând această minunăție de salată. Știu, poate termenul salată vă duce cu gândul la ceva plin de frunze verzi și, poate, neapetisant și nesatisfăcător pentru un fel principal. E bine, nu este cazul aici. Această salată caldă este o minunăție pe care o poți pune pe masă la prânz sau la cină și să te crezi la un mic restaurant: bucățele de file de pește (doradă, biban de mare), unse cu un strat generos de muștar și rumenite în tigaie, cartofi fierți întregi (preferabil în coajă), frunze crocante de salată (după preferință), vârfuri fragede de mărar și un dressing cu lămâine, muștar și ulei de măsline – cel mai bun pe care îl ai. Doar atât e de ajuns să faci un festin de zile mari.

Singurul lucru mai greu este să ai fileurile de pește doradă sau de biban de mare, de regulă nu prea le găsești la raioanele de pescărie. Eu am filetat singură bibanul de mare, nu e complicat, doar un pic de îndemânare și un cuțit felxibil și foarte ascuțit. Dar până sa ajung să îți arăt cum să filetezi, mai bine rogi la pescărie să îți fileteze peștele 😊.

salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
Print Pin

Salată cu file de biban de mare, cartofi și dressing de muștar

Total Time 30 minutes
Servings 2 porții

Ingredients

Ingrediente:

  • 2 buc fileuri pește alb biban de mare, doradă
  • sare, piper
  • 1 lingură muștar pentru uns peștele
  • 1 lingură unt
  • rozmarin, cimbru proaspăt
  • 3 buc cartofi mari fierți aprox. 500 g
  • 5-6 buc frunze de salată verde
  • 3-4 buc fire de mărar

Dressing:

  • 2 linguri muștar
  • zeama de la jumătate de lămâie
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper

Instructions

  • Pune cartofii spălați, întregi,la fiert. Spală furnzele de salată și lasă-le deoparte. Verifică fileurile de pește să nu mai aibă oase (la noi, nu există strictețea care era în Franța, de a scoate orice mic oscior atunci când filetai peștele, acolo era o operațiune obligatorie și migăloasă). Când cartofii sunt gata fierți, scoate-i pe o farfurie, lasă-i câteva minute să se răcească si apoi curăță-i de coajă și taie-i cubulețe.
  • Cât timp aștepți să se răcească, asezonează fileurile de pește. Pune o tigaie pe foc, topește o lingură de unt, unge fileurile de pește cu un strat de muștar și așază-le în tigaia încinsă. Presară pe lângă ele crenguțe de cimbru și rozmarin proaspăt, cât să își lase aroma placută în untul topit și să pătrundă în pește. Două-trei minute pe fiecare parte sunt suficiente pentru a rumeni fileurile subțiri. Scoate-le din tigaie pe o farfurie.
  • Dressingul pentru salată e bine să îl faci într-un borcan cu capac, pune în acesta toate ingredientele, sigilează cu capacul și agită-l bine. Ingredientele se omogenizează mai ușor și apoi doar îl adaugi la salată. Este o metodă bună pe care o poți aplica ori de câte ori faci dressinguri pentru salate.
  • Acum e momentul să asamblezi salata. Într-un bol încăpător, așază cuburile de cartofi fierți, frunzele de salată rupte în bucăți potrivite și bucățele de file de pește. La final pune vârfurile de mărar. Apoi adaugă dressingul peste ingredientele din castron și amestecă ușor, ca să păstrezi cât mai intacte bucățile de pește și de cartofi.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.
salata cu file de biban de mare, cartofi si dressing de mustar.

Nu îți pot povesti ce bine se combină gusturile și texturile, trebuie să o încerci! Merge bine cu un vin rose, un vin alb sau un prosecco.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tartă rustică (galetă) cu roșii, ricotta, brânză albastră și oregano Creme brulee cu ciocolată și cireșe Galetă cu zucchini, roșii cherry, ricotta și brânză de capră Cartofi hasselback Cheesecake cu mascarpone, ciocolată si glazură rozete
Articol anterior: « Supă de praz și cartofi (Supă Parmentier)
Articolul urmator: Galetă cu căpșuni »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate