Go Back Email Link

Mousse au chocolat

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 25 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 8

Ingredients

  • 250 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • 6 albușuri
  • 40 g zahăr
  • 100 g zmeură proaspătă
  • 30 g ciocolată răzuită pentru decor

Instructions

  • Topește ciocolata într-un vas, la foc mic. Adaugă untul tăiat cuburi peste ciocolata topită și amestecă totul cu o spatulă până se omogenizează. Oprește focul și dă vasul la o parte.
  • Separă ouăle, cele 4 gălbenușuri le adaugi unul câte unul peste compoziția cu ciocolată, amestecând cu o spatulă până se omogenizează. Lasă vasul cu ciocolată deoparte.
  • Mixează cele 6 albușuri împreună cu zahărul până obții o spumă lucioasă și tare. Când spuma de albuș este gata, adaugă treptat compoziția de ciocolată, amestecând foarte ușor cu o spumieră astfel încât mousse-ul să rămană aerat, iar textura să fie delicată și ușoară.
  • Pune mousse-ul în pahare/vase ramequin/bolurile tale preferate și refrigerează pentru cel puțin 2 ore. Înainte să le servești, decorează cu zmeură și câteva bucăți de ciocolată răzuită.