• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
infarfurie.ro
  • Home
  • Despre mine
  • Rețete
    • Mic dejun
    • Gustări
    • Prânz
    • Cină
    • Deserturi
    • De bază în bucătărie
    • De pus lângă
    • Pentru cămară
  • Povești despre mâncare
  • Contact
  • Navigation Menu: Social Icons

Mousse au chocolat

Când ți-e poftă de ceva dulce, ușor și cu gust intens de ciocolată, pune-ți șorțul de cofetar (glumesc) și pregătește-ți ingredientele pentru un mousse au chocolat, acest super frenchy desert, incredibil de simplu de făcut. Îți recomand acest desert și pentru momentele în care aștepți oaspeți la masă și vrei să îi impresionezi la final cu un dulce de neuitat. Sau la început, am auzit că este la modă să începi cu desertul :)).

Ca topping, poți adăuga fructe de sezon (eu am folosit zmeura, dar și căpșunile, afinele, cireșele sunt variante bune) sau tipul preferat de nuci (alune de pădure, fistic, migdale ușor prăjite și sărate) care să dea o textură crunchy. Bucățele de ciocolată deasupra sunt un must pe care nu trebuie să-l omiți, marii iubitori ai ciocolatei se vor supăra.

mousse au chocolat
mousse au chocolat
mousse au chocolat
mousse au chocolat
Mousse au chocolat
Print Pin

Mousse au chocolat

Course Dessert
Cuisine French
Prep Time 25 minutes
Total Time 25 minutes
Servings 8

Ingredients

  • 250 g ciocolată neagră
  • 100 g unt
  • 4 gălbenușuri
  • 6 albușuri
  • 40 g zahăr
  • 100 g zmeură proaspătă
  • 30 g ciocolată răzuită pentru decor

Instructions

  • Topește ciocolata într-un vas, la foc mic. Adaugă untul tăiat cuburi peste ciocolata topită și amestecă totul cu o spatulă până se omogenizează. Oprește focul și dă vasul la o parte.
  • Separă ouăle, cele 4 gălbenușuri le adaugi unul câte unul peste compoziția cu ciocolată, amestecând cu o spatulă până se omogenizează. Lasă vasul cu ciocolată deoparte.
  • Mixează cele 6 albușuri împreună cu zahărul până obții o spumă lucioasă și tare. Când spuma de albuș este gata, adaugă treptat compoziția de ciocolată, amestecând foarte ușor cu o spumieră astfel încât mousse-ul să rămană aerat, iar textura să fie delicată și ușoară.
  • Pune mousse-ul în pahare/vase ramequin/bolurile tale preferate și refrigerează pentru cel puțin 2 ore. Înainte să le servești, decorează cu zmeură și câteva bucăți de ciocolată răzuită.
mousse au chocolat
Mousse au chocolat
Mousse au chocolat

“Oh là là” ar spune francezii la degustarea acestui mousse delicious, tu poți spune cum vrei tu 😊.

Tips&tricks: Folosește o spumieră sau o paletă atunci când combini albușurile bătute cu ciocolata, iar mișcările trebuie să fie foarte ușoare. Amestecă doar până se omogenizează mousse-ul, nicio clipă mai mult de atât, altfel se va pierde din aerul obținut prin baterea albușurilor.

Fericire în farfurie!

Retete similare:

Tort de iarnă Biscuiți Linzer Biscuiți cu ciocolată și fulgi de sare Ruladă de bezea cu căpșuni Biscuiți suedezi (amprentă) cu vanilie, migdale și umplutură de ciocolată
Articol anterior: « Memoria olfactivă
Articolul urmator: Aluat fraged franțuzesc (pate brisée) »

Bara principală

Andreea Mira

Salut!
Eu sunt Andreea și mă bucur că ai intrat în bucătăria mea.
Despre mine

Retete populare

Povesti despre mancare

Istorisiri din bucatarie – In spatele usilor de vestiar

Cu pași grăbiți, intru pe poarta restaurantului. Este încă devreme, ora 11 este un fel de dis de dimineață pentru un local ca acesta. Fac câțiva pași pe mica alee cu bucăți de marmură curățate ca-n ...

Citește tot

andreeamira.ro

Footer

Instagram

View on Instagram

Copyright infarfurie.ro © 2023 - Cookies & Politica de confidentialitate