Go Back Email Link

Paste tagliatelle cu hribi și prosecco

Course Main Course
Cuisine Italian
Cook Time 20 minutes
Total Time 20 minutes
Servings 2

Ingredients

  • 250 g paste tagliatelle
  • 300 g hribi congelați sau proaspeți
  • 200 ml smântână lichidă pentru gătit
  • 2 căței de usturoi
  • 50 ml prosecco
  • 50 g parmezan
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 legătură pătrunjel
  • asezonare: busuioc, sare, piper

Instructions

  • Ca de obicei, primul pas este să pui apă în cana fierbătoare și să-i dai drumul, vei avea nevoie pentru paste. Când s-a fiert, toarn-o în oala pentru fiert paste și pune-o pe aragaz. Adaugă o mână generoasă de sare, iar când clocotește, pune pastele și fierbe-le conform timpului menționat pe pachet. Când sunt gata, păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi scurge pastele și pune-le deoparte.
  • Pregătește restul ingredientelor, fiind o rețetă rapidă, totul trebuie să fie gata curățat/spălat, tăiat, răzuit. Pune hribii într-o strecurătoare și dă-i într-un jet de apă foarte scrut, cât să se mai dezmorțească din îngheț. Apasă puțin peste ei să scurgi apa, apoi pune-i pe un șervet de hârtie.
  • Mărunțește usturoiul, apoi și pătrunjelul. Răzuiește parmezanul. Pune prosecco-ul într-un pahar, la îndemână. Gata? Să înceapă petrecerea!
  • Pune o cratiță pe foc, adaugă uleiul de măsline. Așteaptă un minut, să se încingă și apoi pune ciupercile. Călește-le 5 minute, presară sare, piper și busuioc, apoi și usturoiul. Mai lasă 3 minute, amestecând din când în când să dezvolți aromele.
  • Stinge sfârâiala cu prosecco-ul și mai ia-ți o pauză de 2-3 minute, timp în care alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma.
  • Adaugă puțină apă de la paste și smântâna lichidă. Când începe să dea în clocot, adaugă tagliatellele, amestecând să se combine toate ingredientele.
  • Pune și parmezanul răzuit, păstrând o parte și de pus deasupra, în farfurie. Stinge focul și adaugă pătrunjelul. Este gata!