Ca de obicei, primul pas este să pui apă în cana fierbătoare și să-i dai drumul, vei avea nevoie pentru paste. Când s-a fiert, toarn-o în oala pentru fiert paste și pune-o pe aragaz. Adaugă o mână generoasă de sare, iar când clocotește, pune pastele și fierbe-le conform timpului menționat pe pachet. Când sunt gata, păstrează o cană din apa în care au fiert, apoi scurge pastele și pune-le deoparte.
Pregătește restul ingredientelor, fiind o rețetă rapidă, totul trebuie să fie gata curățat/spălat, tăiat, răzuit. Pune hribii într-o strecurătoare și dă-i într-un jet de apă foarte scrut, cât să se mai dezmorțească din îngheț. Apasă puțin peste ei să scurgi apa, apoi pune-i pe un șervet de hârtie.
Mărunțește usturoiul, apoi și pătrunjelul. Răzuiește parmezanul. Pune prosecco-ul într-un pahar, la îndemână. Gata? Să înceapă petrecerea!
Pune o cratiță pe foc, adaugă uleiul de măsline. Așteaptă un minut, să se încingă și apoi pune ciupercile. Călește-le 5 minute, presară sare, piper și busuioc, apoi și usturoiul. Mai lasă 3 minute, amestecând din când în când să dezvolți aromele.
Stinge sfârâiala cu prosecco-ul și mai ia-ți o pauză de 2-3 minute, timp în care alcoolul se evaporă și rămâne doar aroma.
Adaugă puțină apă de la paste și smântâna lichidă. Când începe să dea în clocot, adaugă tagliatellele, amestecând să se combine toate ingredientele.
Pune și parmezanul răzuit, păstrând o parte și de pus deasupra, în farfurie. Stinge focul și adaugă pătrunjelul. Este gata!